Lezing over thema 2: De Via Tolosana

Start: 21 september 2015, maandagavond, 19.30–21.30 uur.
Met het thema ‘De Via tolosana en de Kunst’ neemt Carina Mathot je mee ‘op reis’ tijdens een lezingencyclus van zes avonden en een dag-excursie.
Programma:
21 sept. Inleidende lezing over de Via Tolosana
28 sept. Waarom starten in Fregus? Lezing over de aansluiting met de pelgrimsroute naar Rome, het wonder van de plafondschilderingen in de kloostergang van Fregus en de Karolingische doopkapel. Op weg naar Arles via Abbaye du Thoronet, St. Maximin (de schedel van Maria Magdalena) en Aix en Provence.
5 okt. De officiële start van de Via Tolosana bij Alyscamp in Arles. Het Romeinse Arles, de 12e eeuwse St. Trophine. Op weg naar Toulouse: St. Gilles du Gard – Montpellier – St. Guilhem le Déset – Castres – Cordes sur Ciel.
12 okt. Toulouse: De grootste Romaanse kerk in Frankrijk, de St. Sernin. Het Palmboomgewelf in ‘Les Jacobins’ en de Romaanse kapitelen in Musee des Augustines.
Op weg naar Oloron: Toulouse – L’Isle Jourdaine – Auch – Morlaàs – Lacommande.
26 okt. Col du Somport. Grenshospitium uit 1104. Het klooster van San Juan de la Penã. Aansluiting naar de Camino Francès.
Excursie. Datum in onderlinge afspraak.

Deelname: 95 euro, inclusief een beknopte syllabus met achtergrondinformatie.
Als beeldend kunstenaar en kunstgeschiedenisdocente verwerkt Carina Mathot haar indrukken in een kunsthistorische èn beeldende context.

Opgeven via contactformulier website of e-mail info@ateliermathot.com of tel. 0182 581901

Lees verder:

Adresgegevens

Atelier Mathot
Peperstraat 46
2801RE Gouda