Workshop "Kijken naar Schilderkunst: De beroemdste kunstenaars uit de Kunstgeschiedenis"

Start datum: 22/01/2015
Eind datum: 25/03/2015
Min. aantal deelnemers: 50
Deelnameprijs: € 154 (incl. syllabus)

Op donderdagochtend, 22 januari 2015 van 9.45.00 uur tot 11.45 uur start Deel 1 van de lezingen cyclus ´ De beroemdste kunstenaars uit de Kunstgeschiedenis van Beeldend-Kunstdocente Carina Mathot in de kleine zaal van het Het Anne Frankcentrum te Waddinxveen. Elke lezing is gewijd aan twee kunstenaars, die soms een boeiend contrast vormen, of elkaar juist aanvullen. Hierbij komen aspecten aan bod als tijdsbeeld, opleiding, werkwijze, stijlkenmerken, persoonlijkheid, relatie met opdrachtgevers, leermeesters, tijdgenoten en leerlingen.

Lezingenprogramma: 1. 22 januari: Giotto en Lorenzetti 2. 29 januari: Fra Angelico en Rogier van de Weyden 3. 5 februari : Leonardo en Botticelli 4. 12 februari: Rafaël en Michelangelo 5. 19 februari : Bronzino en Pontormo 26 februari: voorjaarsvakantie 6. 5 maart: Rembrandt en Velásques 8. 19 maart: Vermeer en Steen 9 en 10: 26 maart:: Excursie. Bezoek tentoonstelling Gemälde Galerie collectie uit Dresden in het Groninger museum.

De thema’s van de lezingen worden besproken in samenhang met een beeldende powerpointpresentatie en met véél kunstboeken. Na afloop van de cyclus ontvangt U een beknopte syllabus over de inhoud. Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met de Stichting Palet Welzijn. Locatie lezingen: Anne Frank Stichting, Jan van Bijnenpad, Waddinxveen.

Carina Mathot is beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij volgde Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder- en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. Zij geeft kunsteducatie en kunstbeschouwing bij instellingen en voor particulieren. Zij organiseert en geeft schilderworkshops en schildervakanties.

Locatie

Anne Frankcentrum, Waddinxveen