Workshop "Kijken naar Schilderkunst: Nederlandse schilderkunst in de 19e en 20ste eeuw"

Start datum: 19/01/2017
Eind datum: 30/11/2015
Min. aantal deelnemers: 50
Deelnameprijs: € 154 (incl. syllabus)

Op donderdagochtend, 19 januari 2017 van 9.45.00 uur tot 11.45 uur start Deel 1 van de lezingen cyclus ´Nederlandse schilderkunst in de 19e en 20ste eeuw´, van Beeldend-Kunstdocente Carina Mathot in de kleine zaal van het Het Anne Frankcentrum te Waddinxveen. Elke lezing is gewijd aan een of meer Nederlandse kunstenaars, die soms een boeiend contrast vormen, of elkaar juist aanvullen. Hierbij komen aspecten aan bod als tijdsbeeld, opleiding, werkwijze, stijlkenmerken, persoonlijkheid, relatie met opdrachtgevers, leermeesters, tijdgenoten en leerlingen.

Lezingenprogramma:
1. 19 januari: Inleiding
2. 26 januari: Nationalisme en Romantiek: Koekkoek, Schelfhout.
3. 2 februari: Realisme en Frans invloed: Bisschop en Tadema.
4. 9 februari: Realisme en Franse invloed: Bilders en Jongkind.
5. 16 februari: Haagse school: Jozef Israëls, Matthijs Maris.
6. 23 februari: Haagse school: Hendrik en Sientje Mesdag
2 en 9 maart: Voorjaarsvakantie.
7. 16 maart: Amsterdams Impressionisme: Breitner en Isaac Israëls.
8. 23 maart: Naturalisme en Symbolisme: Toorop, Suze Robertson.
9 en 10: 30 maart: Excursie. Bezoek speciale tentoonstelling.

De thema’s van de lezingen worden besproken in samenhang met een beeldende powerpointpresentatie en met véél kunstboeken. Na afloop van de cyclus ontvangt U een beknopte syllabus over de inhoud. Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met de Stichting Palet Welzijn. Locatie lezingen: Anne Frank Stichting, Jan van Bijnenpad, Waddinxveen. Inschrijven bij: Postma, Maja
M.Postma@paletwelzijn.nl Meer info: www.ateliermathot.com en www.paletwelzijn.nl

Carina Mathot is beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij volgde Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder- en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. Zij geeft kunsteducatie en kunstbeschouwing bij instellingen en voor particulieren. Zij organiseert en geeft schilderworkshops en schildervakanties.

Locatie

Anne Frankcentrum, Waddinxveen

Aanmeldingen

Stuur een e-mail naar info@ateliermathot.com

Telefonisch aanmelden

Bel naar 06 49966804