Workshop "Meestertechnieken: Kleurrijke workshop Modern schilderen"

Start datum: 20/01/2015
Eind datum: 31/03/2015
Min. aantal deelnemers: 12
Deelnameprijs: € 119,00 (€ 143,99* incl BTW volwassenen)

In januari 2015 start het vervolg op de schildercursus Modern Schilderen van kunstdocente Carina Mathot bij Stichting Vonk, op de dinsdagavond, 20 januari van 19.30 tot 21.30 uur.
In de vervolg-cursus Meestertechnieken: Modern Schilderen vervolgen we het thema onderschilderingen. Van de 7 kleurcontrasten hebben we er al vier toegepast: Namelijk het Kleur tegen kleur contrast, het Licht-donker contrast, Koud-warm contrast, en het Complementaire contrast.
De eerste 5 avonden van de workshop wordt het Simultaan contrast, het Kwaliteits contrast en het Kwantiteits contrast behandeld. Aanbevolen boek: Kleurenleer van Johannus Itten, uitgeverij Cantecleer.
De tweede 5 avonden worden weer besteed aan het toepassen van de kennis van het abstraheren en de onderschilderingen in een vrije opdracht en in plaats van de laatste avondles een dag-excursie.
Dag/tijd: di. 19.30-21.30 uur
Docent: Carina Mathot
Locatie: De Kroon, Waddinxveen.

De cursist laat zich inspireren door de moderne kunst van de 20ste en 21ste eeuw. In de vorige cursussen zijn de verschillende stromingen, technieken en manieren van abstraheren aangeboden. Inspiratiebronnen waren het Kubisme, het Expressionisme, het Abstract Expressionisme, de Pop-art en het Postmodernisme. We starten met een powerpointpresentatie, waarin de resultaten van het afgelopen blok worden besproken en nieuwe instructies worden gegeven over de kleurcontrasten in combinatie met een onderschildering.

www.stichtingvonk.nl

Locatie

De Kroon, Waddinxveen

Aanmeldingen

Stuur een e-mail naar info@ateliermathot.com

Telefonisch aanmelden

Bel naar 06 49966804